dijous, 26 d’agost del 2010

ALMOGÀVER S.XIII (Figura de 120mm de fabricació propia)

La idea de fer aquesta figura ja la tenia des de feia molt temps perquè l'edat mitjana sempre m`ha agradat molt;però aquest passat mes de juny a l'anar a l'hospital, per ingressar al meu pare per una petita operació; doncs per fer temps en les sales d'espera, portava un llibre: "Història militar de Catalunya VOL.I" i mentre preparaven al meu pare, un infermer de l'hospital es va interessar per aquest llibre i parlant, parlant, vam acabar parlant de les nostres aficions: li vaig dir que feia algunes figures en miniatura i ell em va dir que era seguidor de les recreacions històriques mediavals, com la que fan cada any a Ciutadilla, a la província de Lleida.
Al final ell em proposà que fes un ALMOGÀVER.
Des de llavors em vaig posar mans a l'obra, això sí, en estones lliures.
Vaig buscar informació en diferents llocs, de com vestien, els costums, batalles importants, etc.
La informació la vaig trobar primer de tot en el segon volum d'"Historia militar de Catalunya" on hi ha il.lustracions de com anaven vestits, el nom de les seves peces de vestir i armes;que són un punt de confusió, ja que al meu entendre, els uniformes, per dir-ho d'alguna manera eren qualsevol mena de vestimenta que fós prou resistent, dura i minimament lleugera ja que era una mena de cos d'elit de infanteria lleugera del S.XIII, per aquest motiu, tothom anava una mica com podia i volia.
Bé tornant al tema de les armes, la principal arma i mes especifica del almogàver era el coltell:una mena d'espasa curta però bastant ampla, tot i que hi ha discrepàncies entre el llibre que abans us he esmsntat i pàgines web o blogs d'internet com: ALMOGAVARES EN LA HISTORIA, LA PROMESA DEL ALMOGAVAR, ALMOGAVARES DE EUROPA, LA LEYENDA ALMOGAVAR....
En les il.lustracions del llibre es veu nomes com una petita espasa i en canvi en altres llocs es veu com un gran tallant de cuina, per això he fet la figura, a la meva manera: basant-me en totes les dades recopilades i en aquest cas he optat per fer un coltell com un tallant de cuina una mica mes llarg i no tant ample com diuenaltres fonts.

Doncs, ara, us deixo amb les fotos del procés de fabricació d'aquest temible ALMOGÀVER.
DESPERTA FERROOOOOO!!!!!!!!!



10 comentaris:

  1. Hola 6Q:


    El Almogavar es espectacular, no entiendo del tema pero la postura la veo muy equilibrada y la cara muy expresiva.

    Veo que utilizas una masilla verde ¿me puedes explicar el motivo? Es por curiosidad. Yo estoy en pañales con este tema de modelar figuras. Intento hacer algunas cosillas (manos, retoques en ropajes, arrugas...) pero no con figuras enteras. Utilizo la masilla de Andrea por que es la que encontré en una tienda pero no se las diferencias con otras masillas, sus propiedades...

    Bueno no me enrollo más que he entrado en el Blog para felicitarte por tu trabajo y te estoy contando mi vida.

    Enhorabuena por el Almogavar que está genial.

    En algún sitio he leido que los creó un ex sargento templario (pero no recuerdo donde).

    PD: Espero que lo de tu padre no haya sido nada importante.

    Un saludo desde el Norte de África

    ResponElimina
  2. Sencillamente impresionante. Qué envídia modelar una desde cero. Me atrevo con minitransformaciones pero un modelado integral me parece digno de admiración. Toda una chulada!!!

    ResponElimina
  3. Gracias por vuestros comentarios, es agradable saber que se aprecia mi trabajo.
    en cuanto a lo de la masilla, PP te dire que esto a sido un poco un experimento ya que he usado 4 masillas diferentes : la verde que es de cidatel havia oido que era la mejor para la cota de malla y no fue mal del todo , luego para la cara y las manos utilicé la de tamiya que pude comprovar que da muy buen nivel de detalle , la de andrea la utilicé para la ropa y por ultimo para dar forma al cuerpo una de la marca feroca.
    En cuanto al origen de los almogavares no lo se con exactitud pero creo que eran mercenarios que ofrecian sus servicios al rey de aragon a cambio de arrasar con todo lo que pudieran pillar en el campo de batalla ya que provenian normalmente de familias campesinas que lo havian perdido todo a manos de los musulmanes en alguna de las algaradas que realizavan en tierras del norte de la peninsula.
    Y lo de mi padre no era muy importante, solo estuvo una noche en el hospital.
    Gracias!

    ResponElimina
  4. Muitas grazias, has feito de raso lo que yera un almugabar, ye un treballo, lo de tu, asabelo güeno, mas que mas, porque no solo ye lo treballo de fer-lo, ye, l´intrés ta documentar-te; esprisions dende Zaragoza, Aragón, de un almugabar de güey, DISPIERTA FIERRO

    ResponElimina
  5. Hola Francesc, me alegro que fuera poca cosa lo de tu padre.
    He encontrado tu figura no por casualidad en la página de los almugábares de Teruel, quiero felicitarte por este trabajo tan impresionante, llevo muchos años estudiando el tema almugabar, y no he visto ninguna figura tan bien realizada, lo que me habría alegrado haber encontrado algo así cuando empece, que solamente teníamos como referencia el cuadro de Carbonero.
    Un saludo y a plantar fuerte.

    ResponElimina
  6. Impressionant Francesc.

    Tornar de vacances i veure que el temps pels demés ha estat tant fructífer, amb aquesta elaboració hem deixa meravellat, doncs com l'Igor ha dit pels que no ens atrevim ja que desconeixem com fer-ho, o perequè som menys manetes, veure realitzacions com les teves és d'admirar. El SS era bo, però l'almogàver... sense paraules.

    Ànims.

    ResponElimina
  7. Es la mejor reproducción de un almogávar que se ha hecho hasta ahora.
    Te puedes sentir muy orgulloso de ella.
    A mi me encanta.
    Y sí, te has expresado muy bien; los almogávares eran mercenarios montañeses que se alquilaban al rey de Aragón y a otros señores a cambio del botín. Pero que durante 80 años hicieron ondear la bandera de las cuatro barras en lo más alto del Partenón en Atenas. Toda una gesta, que trabajos como el tuyo, ayudan a rememorarla. Muchas gracias.

    ResponElimina
  8. Es mi primer paso por esta bitácora y esta figura me ha demostrado, una vez más, el valor de unas buenas manos y la capacidad creativa.

    Gracias por ello.

    ResponElimina
  9. Al·lucinant! És realment impressionant! N'has de fer més perquè t'ha quedat perfecte!! Sembla ben bé un almogàver en plena batalla! Ànims i a continuar fent recreacions de les nostres unitats militars! Estaria bé algun almogàver a alta mar (amb ballestes, que servien per netejar la coberta de l'adversari per abordar-la) o també una unitat més moderna com un fuseller del 1714 o més moderna encara com un milicià durant la Guerra Civil empunyant un subfusell Labora Fontbernat. Crec que amb la teva habilitat quedarien dignes de museu... Ànims i continua així!

    ResponElimina
  10. Hola, anònim gracies pel comentari, i respecte a les nostres unitats militars, des de fa temps que voldria fer una col.leccio de figures de l'historia militar de catalunya des dels ibers fins als nostres dies pero farem el que podrem, vinga una salutacio a tots i gracies!!!!!
    6Q.

    ResponElimina

Seguidors

La llista de blocs que segueixo